dilluns, 22 de gener del 2024

TALLER DE RAJOLES DE CÒMIC

Dins del projecte “Lletres i vins 2024” de les Biblioteques amb DO, el proper dilluns dia 29 de gener a les 17:30 h. es durà a terme el taller: “Rajoles de còmic: taller de tires còmiques i memes a partir de les rajoles dels oficis”.

Un taller familiar de creació de tires còmiques, de vinyetes humorístiques i memes. Cal fer la inscripció prèvia a la biblioteca.

L'humor i la sàtira han estat companys constants de la humanitat al llarg de la història. Des de les antigues comèdies gregues fins als memes contemporanis a les xarxes socials la cultura popular ha utilitzat l'humor per expressar, comunicar i criticar la societat i els poders establerts. Les tires còmiques són el suport per excel·lència per desplegar l’humor per a totes les edats.

En aquest taller es partirà d’un element patrimonial popular, les rajoles dels oficis, per crear tires còmiques i vinyetes humorístiques. La tallerista farà una introducció al còmic, a l’humor i conduirà la sessió.

En família o en grups, es repartirà el material per a fer les creacions: reproduccions de ceràmiques dels oficis del vi (plastificades i imantades); cartel·les en blanc, bafarades i onomatopeies (adhesives i removibles), i retoladors per escriure els textos.

Els participants escolliran les imatges per a fer les vinyetes humorístiques i els memes o combinades per a fer les tires còmiques tot afegint-hi bafarades i cartel·les. Les diverses creacions es penjaran en una pissarra blanca imantada o sobre una superfície que permeti enganxar les vinyetes. Les tires còmiques, les vinyetes humorístiques o el memes es fotografiaran per a ser compartits a les xarxes socials de la biblioteca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada