dimecres, 26 d’octubre del 2022

125 ANYS DEL DRÀCULA

Aquest any 2022, coincideix el 125è aniversari de la publicació original del llibre “Dràcula” amb el 175è aniversari del naixement de Bram Stoker.

Bram Stoker va néixer a Irlanda el 1847 i va morir a Londres el 1912. Va créixer en el si d’una família burgesa i treballadora que tenia com a única fortuna la biblioteca familiar. Malalt des de ben petit,  la seva mare li explicava històries de misteri i el seu pare li practicava sagnies terapèutiques. 

El 1876 va marxar cap a Londres per acompanyar l’actor Henry Irving, que el tractava com un esclau ( sembla que fins i tot li va servir d’inspiració per fer el personatge de Dràcula). Van viatjar per tot Europa visitant els llocs més sòrdids de tot el continent.

“Dràcula” fou publicada l’any 1897. És una novel·la epistolar per antonomàsia, una obra que va molt més enllà del folklore vampíric, un tractat sobre l’amor, l’eternitat i els insaciables plaers humans que mai passen de moda. 

La popular figura del comte Dràcula ha esdevingut en l’imaginari popular. El poderós simbolisme sexual de l’obra posa èmfasi en els matisos freudians que s’hi entreveuen.

“Dràcula” és una obra mestra de la literatura de terror, un clàssic que fixa les bases del gènere de vampirs, presentant uns personatges tan inoblidables com el mateix comte Dràcula o el caçador de vampirs per excel·lència, el professor Van Helsing.

A la biblioteca us ESPERA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada