dilluns, 10 d’octubre del 2022

10 D'OCTUBRE, DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL

Avui, 10 d’octubre, és el Dia Mundial de la Salut Mental. Des de la biblioteca proposem trobar benestar i pau emocional en el bosc, passejant entre arbres per captar tota l’energia positiva que proporcionen.

Aquesta commemoració, promoguda per la Federació Mundial de la Salut Mental, va néixer l’any 1992 per equiparar la salut mental amb la salut física. El seus objectius són sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció.

Enguany, amb el lema "Fer de la salut mental i el benestar per a tots una prioritat mundial", la campanya internacional se centra en la necessitat de sumar esforços per revertir els efectes que els esdeveniments dels darrers anys, com ara la pandèmia de la COVID-19, els conflictes bèl·lics i l'emergència climàtica, han tingut en el benestar emocional de la població, i destaca també la importància de dur a terme intervencions preventives. 

Al nostre territori i amb motiu d'aquesta celebració, la federació Salut Mental Catalunya vol posar en valor la tasca del moviment associatiu per la salut mental sota la consigna "Som comunitat, fem salut mental", i se suma, alhora, a la campanya que enguany llança la Confederación Salud Mental España, amb l'eslògan "Fes un like a la salut mental. Pel dret a créixer en benestar".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada