dimecres, 24 de juny del 2020

LA BIBLIOTECA COMMEMORA ENGUANY EL 70 ANIVERSARI DE LA SEVA CREACIÓ

Els antecedents de la creació de la biblioteca se situen cap al 1947, quan els socis fundadors de la SAS van mostrar interès en tenir una biblioteca per fomentar la lectura entre els seus associats, com un servei més que l’entitat volia donar. Així van establir un acord amb la Biblioteca Popular de Manresa i aquesta periòdicament els prestava un lot de llibres que els socis es podien endur a casa per llegir-los.

Més endavant com que el servei anava creixent i, per tal de poder tenir la seva pròpia biblioteca, es van posar en contacte amb el Ministeri d’Educació Nacional a Madrid, però els van respondre que no es podia concedir una biblioteca a una entitat privada i calia fer la gestió a través de l’Ajuntament i la Diputació Provincial. Així va ser com l’alcalde de l’època Josep Quinquer i el ponent de Cultura Josep Pelfort van fer gestions amb la Diputació de Barcelona que van ser del tot positives i van concedir una biblioteca popular que havia de dependre de la Central de Biblioteques Populars.

La biblioteca de Súria es va inaugurar durant els actes de la Festa Major de l’any 1950, concretament el 16 de juliol, per tant, aquest any es commemorarà el 70 aniversari. La biblioteca es va ubicar en els baixos d’un edifici de lloguer, de propietat particular, de l’avinguda de Santa Bàrbara número 20. Allà va estar 37 anys, fins al 28 de juny de 1987 que es va traslladar al local actual, també de lloguer, en una planta baixa on hi havia hagut instal·lada una indústria electrònica.

L’any 1950 a Súria hi havia un cens de 4.378 habitants i en tota la comarca del Bages hi havia només dues biblioteques, la de Sallent inaugurada el 1918, i la de Manresa del 1928. Pocs dies després de la de Súria es va inaugurar la de Sant Vicenç de Castellet.

Des de la biblioteca volem celebrar aquesta efemèride al llarg de l’any, quan sigui possible, amb tot un seguit d’activitats adreçades a aquells col·lectius que d’una manera o altre estan involucrats amb la biblioteca. I específicament per als usuaris, que en són l’essència, per aquest motiu les activitats s’adreçaran a totes les edats.

Comencem amb un joc de preguntes/reptes/enigmes que es farà setmanalment fins a finals d'any. Cada setmana es farà un sorteig entre tots els participants que hagin encertat, i, el fet de guanyar aquest sorteig donarà accés a participar en un gran sorteig a finals d'any on hi hauran diversos premis.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada