dissabte, 23 de maig del 2020

UNA PEL·LÍCULA AMB MOLTA CÀRREGA EMOCIONAL

Avui dissabte us volem recomanar la pel·lícula “Manchester frente al mar” dirigida per Kenneth Lonergan el 2016, i que trobareu disponible a l’ e-Biblio.

Lee Chandler (Casey Affleck), el protagonista, és un encarregat de manteniment d'edificis de Boston que es veu obligat a tornar al seu petit poble natal, Manchester-by-the-Sea, després d'assabentar-se que el seu germà Joe ha mort. Allà es troba amb el seu nebot de 16 anys, de qui haurà de fer-se càrrec. Tot d'una, Lee es veurà obligat a enfrontar-se a un passat tràgic que el va portar a separar-se de la seva dona Randi (Michelle Williams) i de la comunitat en la qual va néixer i va créixer.

Exposa els elements de la història, donant-los forma de manera subtil. Intenta representar el dolor en la seva dimensió més punyent. I ho fa a través d'unes imatges serenes i amb una elegància commovedora, que ens introdueix en els terrenys de la culpa i la pèrdua fins a esclatar en un crit de ràbia sord. 

Ha estat una pel·lícula guardonada amb molt premis, entre els que destaquen dos Òscar, per al millor actor i millor guió original



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada