dissabte, 16 de maig del 2020

DISSABTE, DE CINEMA!...

Per avui dissabte us recomanem la pel·lícula “Ojos negros” del 2019, dirigida per Marta Lallana i Ivet Castelo i que trobareu a l’e-Biblio.

La pel·lícula, que va sorgir com un Treball de Fi de Grau a la Universitat Pompeu Fabra, ja ha obtingut diversos premis i algunes nominacions, com el Festival de Cine de Buenos Aires BAFICI, o el de millor pel·lícula al Festival de Málaga - Sección Zonacine.
La relació entre Paula, uns noia de 14 anys, la seva tia i la seva àvia, a qui pràcticament no coneix, i amb qui va a passar l’estiu a Ojos Negros, és el fil narratiu de la pel·lícula. Allà descobreix les tensions familiars que es destapen arran de la malaltia de la seva àvia. Intentant escapar d'aquesta atmosfera asfixiant coneix a Alícia, una noia de la seva edat amb qui estableix una intensa amistat. Al final de l'estiu Paula intuirà el que significa fer-se gran.


Segons ha manifestat la directora, “tot es tracta des del punt de vista de les emocions que es tenen però que no se saben expressar. És un relat de la maduresa, quan adquireixes la consciència del pas del temps”.

L'elecció de la localitat de Terol de Ojos Negros per donar títol i localitzacions a la pel·lícula no és casual. Marta Lallana va passar molts estius durant la seva infància en aquest poble del Jiloca.

De la pel·lícula també destaquen la música, de Raül Refree, inspirada en la vida que transcorre a l’interior de les cases dels pobles, i la fotografia molt acurada i detallada, de Jorge Basterrechea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada