dissabte, 2 de maig del 2020

LA PEL·LÍCULA "UNA SEGUNDA MADRE", LA RECOMANACIÓ DEL CAP DE SETMANA

Avui us recomanem la pel·lícula Una segunda madre, que trobareu disponible a l'eBiblio. Pel·lícula brasilera de l’any 2015 dirigida per Anna Muylaert i protagonitzada per Regina Casé. Va rebre nombrosos premis entre els quals el premi del jurat del Festival de Sundance i el premi del públic del Festival de Berlin. D’una banda, la pel·lícula resulta una brillant reflexió sobre els conflictes de classe i les relacions de poder en el context de la vida privada. I de l’altra, el replantejament del rol de mare que fa la protagonista.


Val és una assistenta interna que es pren el seu treball molt seriosament. Serveix a un adinerat matrimoni de Sao Paulo dia i nit, i té cura al seu fill adolescent, a qui ha criat des de la seva infància i amb qui té una relació molt especial. L'ordre d'aquesta llar sembla indestructible, fins que un dia arriba des del seu ciutat d'origen la intel·ligent i ambiciosa filla de Val, Jessica, a la qual havia deixat a la cura d'uns familiars al nord del Brasil tretze anys enrere. La presència de la jove posa en perill el balanç de poder a la casa. 

A mesura que avança la narració, la pel·lícula explora les tensions que es manifesten dins de la casa, mentre la presència de Jessica es torna cada vegada més problemàtica per a l'estabilitat familiar. Però a més de la mirada social, la qual està molt present al llarg de la història, també es fa èmfasi en el desenvolupament de la relació materno filial, evidenciant la manera per la qual Val es va transformant gràcies a l'arribada de la seva filla, i que finalment la porta a replantejar-se el seu rol de mare.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada