dissabte, 24 d’octubre del 2015

COMMEMOREM L'ANY DE LES BIBLIOTEQUES (1915/2015)

Avui dia 24 d'octubre és el Dia de la Biblioteca, per aquest motiu, i fins al dia 20 de novembre, iniciem una sèrie d'accions amb la finalitat de commemorar l'Any de les Biblioteques (1915/2015).



Coincidint amb el centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars que va posar en marxa la Mancomunitat de Catalunya, el Govern de la Generalitat va declarar que aquest any 2015 fos l’Any de les Biblioteques.

Enric Prat de la Riba, President de la
Mancomunitat de Catalunya (1914/1917)
Constituïda l’any 1914, la Mancomunitat de Catalunya va encarregar al Consell d’Investigació Pedagògica un projecte de planificació per crear biblioteques a tot el territori de Catalunya per tal d’estendre la cultura i la formació per tot el país. Fruit d’aquell projecte, redactat bàsicament per Eugeni d’Ors, el juliol de 1915 la Mancomunitat va convocar el primer concurs per adjudicar quatre biblioteques populars, una a cada província: Valls, Sallent, Les Borges Blanques i Olot.
Aquella tardor, ja va començar a funcionar l’Escola Superior de Bibliotecàries, que dotaria de personal format les primeres biblioteques que van començar a funcionar l’any 1918.

Una de les accions per tal de commemorar aquesta efemèride, la vam dur a terme el passat 22 de setembre, una Viquimarató a la biblioteca Ateneu les Bases de Manresa, per part dels bibliotecaris i bibliotecàries de les comarques del Bages, Berguedà i Moianès. La finalitat era la d'ampliar el contingut d'informació local, redactar i editar articles de la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure. 

Des de la Biblioteca hem proposat als nens i nenes de les tres escoles de primària que facin un dibuix de com s’imaginen la biblioteca del futur.
A part de les escoles, els fulls on han de fer el dibuix, també el trobareu a la Biblioteca.

Aquests dibuixos els tindrem penjats a la Biblioteca fins el 20 de novembre, període en el qual també tindrem disponible un arbre dels desitjos per que tothom, petits i grans, hi puguin penjar els bons desitjos per a la Biblioteca. 

Com a activitat final, hem destinat la darrera sessió de l’Hora del Conte, Contes amb Biblioteca, a la narració de contes especials on l’acció se situa a la biblioteca.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada