dilluns, 30 de gener del 2012

EN MÀRIUS SERRA A LA BIBLIOTECA

La xerrada "L'enginy verbal" a càrrec de l'escriptor i enigmista Màrius Serra, juntament amb la presentació del llibre ¡Ajajá! del palindromista surienc i president del Club Palindròmic Internacional, Pere Ruiz, que es va dur a terme a la Biblioteca el passat dijous 26 de gener dins dels actes de la Festa de Sant Sebastià 2012, van ser el punt de partida de les activitats que es duran a terme al llarg de l'any 2012 dins del programa "Súria, Municipi Lector".

Els palíndroms es treballaran als centres d'ensenyament i a la Biblioteca a través de tallers que durà a terme el mateix Pere Ruiz. També, es farà un concurs de palíndroms, amb un jurat format per membres del Club Palindròmic Internacional i l'escriptor Màrius Serra i que es publicaran al bloc d'aquest Club.
Als voltants de Sant Jordi, en un acte públic es farà una lectura dels palíndroms creats acompanyats amb música palindròmica.

L'autor Pere Ruiz, va fer un repàs del contingut d
el seu llibre ¡Ajajá! publicat per l'editorial mexicana Praxis, amb 2.500 palíndroms escrits per ell mateix. Una visió general de la seva obra on també s'hi inclouen palíndroms creats en llenguatges alternatius com Braille, morse, jeroglífics, frases simètriques, palíndroms temàtics, microrelats, cal·ligrames, poesia visual, etc.

Posteriorment, en Màrius Serra, amb grans dosis d'humor, va parlar de les possibilitats dels jocs verbals inclosos els palíndroms, d'una banda, com a eina lúdica per promoure l'ús del llenguatge, i potenciar les habilitats lingüístiques i en darrer terme la lectura, i de l'altra, de la forma com poden oferir nous significats que aporten visions diverses de la realitat.

Va ser una vetllada plena de bon humor en la qual el centenar d'assistents s'ho van passar d'allò més bé.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada