dimarts, 3 de maig del 2011

VIURE SENSE PRESSA

Aquest és el títol de la xerrada que la dansaterapeuta i especialista en expressió corporal i relaxació, Ester Bach Cobacho, va fer el dijous dia 28 d'Abril a la Biblioteca. Va ser una xerrada que es va dur a terme conjuntament amb el Casal de la Dona de Súria.

L'estrès sorgeix quan no es poden afrontar els problemes quotidians que es presenten dia a dia. En dosis baixes és necessari per poder madurar com a persones. En excés pot tenir efectes negatius per a la salut.

En els darrers anys han aparegut diversos moviments de reacció a la cultura de la pressa. Un d'ells és l'associació Slow Food. Creada a Itàlia el 1989. Promulguen viure sense pressa començant per la taula, amb una alimentació que sigui bona (adequada per al cos, i amb el consum d'aliments propis de l'entorn), neta amb el medi ambient, i, justa. La respresentació d'aquesta associació a Catalunya és Slow Food Terres de Lleida.

La pressa dificulta el contacte amb el "jo" i també la relació amb els altres. Però, com podem gestionar el nostre temps? Hem d'aprendre a aturar-nos per descansar tan física com mentalment; aprendre a escoltar-nos; a concentrar-nos per realitzar una única tasca a la vegada; a buscar el ritme adequat per a cada activitat, i; simplificar la nostra vida.

I, per relaxar-nos? Hem d'aprendre a dir no sense sentir-nos culpables; hem de saber delegar; reprogramar la nostra ment; descobrir el plaer de les petites coses quotidianes; gaudir d'una bona lectura; aprendre tècniques de relaxació i de respiració; i... sobretot, SOMRIURE!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada