divendres, 27 de maig del 2011

EL "SAGARMATHA" UNA MICA MÉS A PROP, DE LA MÀ DE JOSEP FRANCESC DELGADO

Sempre és gratificant comptar amb la presència d'un escriptor, en aquest cas, en Josep Francesc Delgado, que va venir a la Biblioteca de Súria el 26 de Maig, en un acte organitzat conjuntament amb l'Escola Municipal d'Adults dins del Programa Municipi Lector.

És interessant poder escoltar de primera mà les motivacions que el porten a escriure i a crear les seves obres, en el seu cas sempre parteix d'experiències emotives.

Josep Francesc Delgado va explicar com es va gestar una de les seves obres més conegudes, llegides, traduïdes a diverses llengües, i, guanyadora del Premi Joaquim Ruyra 1988: Si puges al Sagarmatha quan fumeja neu i vent.
Fou arran de seguir de molt a prop, per la presència d'un familiar, els avenços de la primera expedició catalana a l'Everest de l'any 1982, que es va quedar en un intent ja que no van poder aconseguir el cim.

També, al llarg de la xerrada, va parlar de la llegenda del Ieti, ésser mitològic, que també s'entreveu en el llibre, molt sovintejada a tot el territori de l'Himàlaia.


A la Biblioteca vam preparar dos espais amb documents relacionats, un amb l'obra de l'autor disponible a la Biblioteca de Súria, i l'altre, amb llibres referents a l'Everest, expedicions, experiències personals, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada