divendres, 25 de febrer del 2011

"CUIDEM-NOS EL COR"

El dijous 24 de Febrer, la Biblioteca es va omplir de gom a gom per escoltar la xerrada del metge surienc Pere Farràs.

Va explicar de forma clara i entenedora, quins són els factors de risc que afavoreixen l'aparició de malalties cardiovasculars (insuficiència cardíaca, ictus, malaltia de l'aparador, etc.), i, d'algunes mesures que cal tenir en compte per tal de prevenir-les i evitar-les.

Hi ha factors de risc no modificables, com poden ser l'edat, el sexe, l'herència o la raça; i factors de risc modificables sobre els quals podem incidir directament per tal d'evitar-los i controlar-los: el tabac, la hipertensió arterial, la diabetis, l'hipercolesterolèmia, l'obesitat i el sedentarisme.

Un altre factor que cal tenir en compte és l'estrès i l'ansietat, que potencien les probabilitats de patir malalties cardiovasculars.

Com a recomanació final per tal d'ajudar a reduir el risc cardiovascular, va proposar evitar el sedentarisme i la realització d'activitat física de forma regular, cadascú dins de les seves possibilitats: caminar, ballar, etc. I per aquells que hi estan més habituats, la realització d'exercici físic, com córrer, ciclisme, natació, etc. Al marge dels exercicis més dinàmics, també és molt recomanable acabar amb estiraments musculars.

A la Biblioteca també hi trobareu una exposició bibliogràfica de llibres relacionats amb el cor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada