divendres, 24 de setembre del 2010

LA IDENTITAT D'UN POBLE : 125 ANYS DEL VOT DE POBLE

Súria reviu aquest cap de setmana els fets del còlera del 1885 en una reestrena de l'obra "Pell de Poble", que ja es va representar l'any 1985 per tal de commemorar el centenari dels fets.

Les representacions s'han dut a terme els dies 18, 19, i 23 de setembre, i també hi haurà sessions avui divendres i els dies 25 i 26. Si voleu més informació cliqueu aquí.

Per aquest motiu a la Biblioteca hi trobareu una exposició que conté documents sobre aquest fet.


Pell de poble és un retaule teatral sobre l'epidèmia del còlera que va assolar Súria l'any 1885, i va causar la mort directa d'unes 90 persones i en va infectar unes 270 més del total de 1.800 que hi vivien. També suposa l'origen de la tradició del Vot de Poble en honor a Sant Sebastià.


Escrita pel manresà Agustí Soler i Mas, l'obra vol descriure l'impacte d'aquests fets en la població, a més d'esdevenir un retrat fidel i ben documentat de la forma de viure i dels costums de l'època.

En la representació hi intervenen unes 280 persones del poble, entre vestuari, maquillatge, actors, dansaires, corals, etc., d'unes onze entitats de Súria encapçalades pel Foment Cultural.


Informació extreta del diari "Regió 7" 17-09-2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada