dimarts, 4 de maig del 2010

IRLANDA, L'ILLA MARAGDA

"L'ARMADA INVENCIBLE A L'ILLA D'IRLANDA (1588) : UN VIATGE PER SEGUIR LES PETJADES DEL PASSAT"

El dia 22 d'Abril, la surienca Rosa Sorroche, va presentar a la Biblioteca una xerrada i un audiovisual sobre la història d'Irlanda, concretament com va ser el final definitiu de l'Armada Invencible, que va ser abatuda a les costes d'Irlanda a finals del segle XVI.


En primer lloc va fer una introducció sobre la situació actual d'Irlanda, destacant els aspectes més rellevants quant a geografia, economia, cultura, tradicions, etc.

En segon lloc, va aprofundir en la part històrica de l'Armada Invencible; els fets que van motivar la seva creació, la situació política de l'època, com es va gestionar, la vida dels mariners, etc., i, finalment el final catastròfic que va tenir, i les conseqüències posterios que aquest fet va comportar.

Com a darrera part, va proposar diverses rutes turístiques per l'illa d'Irlanda per tal de promocionar aquest fet històric, ja que al llarg de la costa oest de l'illa, encara queden llocs i records de l'època.


Rosa Sorroche, nascuda a Súria el 1976, és Diplomada en Turisme, amb un Màster en Gestió Turística Local i especialitzada en Turisme i Cooperació Internacional pel Desenvolupament. Actualment és una professional dins el món del turisme, apassionada per conèixer altres cultures, i amb el somni de recórrer el món sencer algun dia. Va ser precisament aquest somni de viatgera que la va portar a viure els darrers deu anys a cavall entre Catalunya i Irlanda, des d'on va aprofundir en l'estudi sobre l'Armada Invencible va presentar a la Biblioteca.

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA

La xerrada, a part de l'audiovisual, també s'acompanyava d'una exposició fotogràfica molt interessant, que es podrà veure a la Biblioteta fins al 8 de Maig, en l'horari habitual d'atenció al públic.

Les fotografies inclouen els llocs més emblemàtics que encara es poden visitar avui en dia. Per si en voleu fer un petit tast... però no deixeu de passar per la Biblioteca!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada