dimecres, 19 de maig del 2010

EL "FENÒMEN MOCCIA" A LA BIBLIOTECA

UNEIX-TE AL FENÒMEN MOCCIA!

Un dels fenòmens editorials més extraordinaris dels últims temps. Les quatre novel·les d'aquest autor s'han convertit en referent indiscutible pel públic jove italià. Roma ja té la "ruta Moccia". Milions de joves italians reprodueixen una escena del llibre i pengen al Ponte Milvio cadenats amb els seus noms. Són els cadenats de l'amor, un exemple de com la realitat imita la ficció.

Vine a la Biblioteca i et podràs emportar en préstec les quatre novel·les d'aquest autor!

L'AUTOR

Federico Moccia va néixer a Roma l'any 1963. És guionista de cinema i televisió. A tres metres sobre el cel, la seva primera novel·la, després de ser rebutjada per diverses editorials va començar a circular fotocopiada entre els alumnes dels instituts de la capital italiana, fins a convertir-se en un llibre de culte. Publicada després d'aquest boca-orella, es va convertir en un fenòmen social a Itàlia, on fins ara ha venut més de tres milions d'exemplars, i ha estat portada al cinema i al teatre en forma de musical.

Tinc ganes de tu, la seva segona novel·la n'és la continuació. La tercera novel·la, Perdona si et dic amor, ambientada als carrers de Roma ha esdevingut també una guia alternativa de la ciutat, i precedeix la darrera novel·la publicada Perdona però vull casar-me amb tu, que també ha estat molt ben acollida pel públic.

La Babi i l'Step no poden ser més diferents: les seves famílies, la seva extracció social, els seus hàbits els allunyen. Pertanyen a dos móns separats, però s'enamoren. No els resulta fàcil, perquè cap dels dos sap cedir, tot i això l'amor els transforma. La Babi es torna irreconeixible davant d'uns pares traumatitzats, l'Step demostra que sota l'espessa crosta de noi dur que s'ha construït s'hi amaga un passat turbulent. Amb el rerefons de la frenètica vida dels suburbis de la capital romana, es dibuixa un microcosmos de joves rebels.


Després de passar dos anys a Nova York, l'Step torna a Roma. El record de la Babi l'obsessiona i tem el moment de retrobar-se amb ella. Ben aviat s'adonarà que les coses han canviat i que haurà de reconstruir la seva vida italiana: fer nous amics, trobar feina... Quan coneix la Gin, una noia a l'altura del seu caràcter rebel, creu que podrà tornar-se a enamorar. Però no és fàcil oblidar la Babi i, quan la torna a veure, tot el seu món trontolla...


Una història d'amistat i amor entre dues persones que es porten vint anys i tenen vides molt diferents. La Niki està a punt d'acabar el batxillerat, viu el present a flor de pell, amb optimisme i entusiasme, i ha decidit tallar amb el seu nòvio perquè no la deixava respirar. L'Alessandro, en canvi, és un creatiu publicitari amb una gran trajectòria, però que es troba sol i desenganyat de l'amor després que la seva companya l'hagi plantat.



La història d'amor entre l'Alex i la Niki segueix amb pas ferm: acaben de tornar de Roma després de passar unes inoblidables vacances plegats i és hora de començar a plantejar-se el futur. Ningú no creu que els vint anys que els separen puguin arribar mai a representar un obstacle entre ells perquè el seu amor sembla estar fet a prova de tot. Però, les coses poden canviar d'un dia per l'altre...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada