dimecres, 31 de març del 2010

LES CARAMELLES DE SÚRIA : LES MÉS GRANS DE CATALUNYA !

Les caramelles de Súria han esdevingut, per la seva magnitud i tradició, un punt de referència de les festes a Catalunya.
Nou colles, que apleguen més de cinc-cents cantaires, envairan el poble els dies 3 i 4 d'abril. La vila de Súria, que vibra per aquestes dates, enriqueix així una tradició que es remunta al segle XVI.
(Si voleu veure tota la programació cliqueu damunt la imatge)


A la Biblioteca hi trobareu una exposició bibliogràfica que inclou documentació sobre aquesta celebració: llibres, partitures musicals, textos de cançons que les diverses colles participants han cantat al llarg dels anys, treballs inèdits...etc., en definitiva un racó molt especial on podreu triar i remenar.


Darrerement, l'Ajuntament de Súria ha editat el dossier didàctic "Les caramelles a Súria" que va ser presentat el 24 de Març i va representar el punt de partida de la celebració d'enguany.

El dossier, que el trobareu disponible a la Biblioteca, ha estat elaborat per un grup de mestres de les escoles d'educació infantil i primària de Súria. Conté diverses fitxes de treball agrupades per nivells, adreçades als alumnes de parvulari i dels tres cicles de primària.
Pretén ser una eina pedagògica que ofereix a les escoles diverses propostes de treball sobre les caramelles de Súria, per tal que els infants coneguin millor la tradició i la història de la festa.

Les caramelles de l'Escolania Parroquial a l'any 1925:

1 comentari:

  1. Diumenge de Pasqua vam anar amb la família a Súria i feia goig veure els carrers plens de colles de caramelles. És un dia molt recomanable per conèixer el poble i gaudir d'una tradició tan arrelada en ell!

    ResponElimina