dimarts, 30 de març del 2010

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE : "LA CULPA ÉS DELS FORNERS"

El passat 24 de Març es va presentar el llibre:

La culpa és dels forners : trenta anys de periodisme en llibertat : articles i fotografies, 1978-2008, de Salvador Redó, publicat per Edicions de L'Albí el 2009.

El llibre és un recull d'articles solts escrits al llarg d'una trentena d'anys al diari Regió 7, on l'autor desenvolupa la seva tasca professional. També destaca una part fotogràfica.

El llibre s'estructura en sis parts, quatre per als textos i dues per a les fotografies. Cada part és encapçalada per un títol extret d'un dels articles a tall de resum.

La primera part està dedicada als afers de Catalunya i es titula "A sirgar, a sirgar"; la segona, està formada pels articles que tracten d'una geografia més àmplia i es titula "Omplir les cassoles"; la tercera es titula "La sal de la terra" i inclou els articles que tracten del medi ambient, en especial el mal tracte que rep el nostre entorn natural; i, la quarta part titulada "Digues les veritats..." és un calaix de sastre ja que inclou articles d'opinió diversos, així com, articles dedicats a persones concretes que han estat importants per l'autor, Salvador Redó.

Quant a les fotografies, hi predomina la vessant social i també la política, sobretot a partir de l'any 2003. El primer recull són fotografies en blanc i negre del període 1978-1991, i el segon, fotografies de color, arriba fins al 2008.

L'acte de la presentació va anar a càrrec del periodista surienc Roger Hernández, i també hi van intervenir, la Regidora de Cultura de l'Ajuntament de Súria, Encarna Mata, i l'editor, Jaume Huch.

Per mijtà de diverses preguntes, l'autor va mostrar la seva opinió sobre temes diversos de política, cultura, etc. i també, sobre la seva professió, de periodista. Tampoc no hi van faltar algunes anècdotes divertides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada