dimarts, 25 de juny del 2024

DARRERA TROBADA DEL CLUB LECTO-XICS D'AQUEST CURS

Dijous passat dia 20 de juny, es va dur a terme la darrera sessió d’aquest curs de les trobades del Club dels LectoXics, a càrrec de l’Eva Ferrer.

El darrer llibre que van comentar va ser “Molly Wind : bibliotecàries a cavall” de Toni Galmes, editat per Astronave el 2023. És un dels finalistes als Premis Atrapallibres del proper curs. Una història molt divertida protagonitzada per la Molly Wind, de 9 anys, i el seu cavall, en Carson, que viuran incomptables aventures mentre porten llibres a les granges de les muntanyes.

Va ser una sessió molt interessant ja que per mitjà d’una videotrucada es va poder parlar amb l’autor, el Toni Galmes. Els infants van poder fer-li moltes preguntes de com havia estat el procés de creació dels personatges.

Moltes gràcies al Toni i a l'Eva per fer-ho possible!

I per finalitzar la sessió, els infants van aprendre a dibuixar la Molly Wind en 5 passos.

Aquest llibre ens transporta a Estats Units, a l’època del president Roosevelt, quan, entre els anys 1935 i finals de la dècada dels 40 del segle passat, es van contractar unes dones per fer de bibliotecàries a l’estat de Kentucky. Aquestes dones no ho van tenir gens fàcil, però eren gent valenta que va recórrer camins solitaris i abruptes de les muntanyes dels Apalatxes muntades a cavall, per fer arribar els llibres a llogarrets gairebé inaccessibles, per tal de portar històries a gent que vivia aïllada gairebé tot l’any i que esperaven amb il·lusió l’arribada de les Pack Horse Librarians. I és que els llibres, en aquells indrets remots on la vida era molt dura, es van convertir en preciosos objectes que els van donar la possibilitat de compartir una cosa nova, diferent, bonica. Els llibres van ser també portes, finestres, viatges a nous territoris, aliment per continuar enfrontant les dificultats del dia a dia.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada