dissabte, 29 de juny del 2024

ATENCIÓ A L'HORARI DEL MES DE JULIOL!

 


FINAL DE CURS DE LES TROBADES DEL CLUB DE LECTURA DE NOVEL·LA I DEL BOOK CLUB

El passat dimecres, després de fer tertúlia sobre el llibre “Mujeres de negro” de Josefina Aldecoa, es va dur a terme un sopar per desitjar unes bones vacances acompanyades d’unes bones lectures.


Divendres van ser els participants del Book Club que van finalitzar aquest curs amb la tertúlia del llibre “The House on Mango Street” de Sandra Cisneros. Desitjant també unes bones lectures per aquest estiu.

Ens retrobem al setembre!

divendres, 28 de juny del 2024

JA VOLEN LLUNY!

Ja són uns quants, nens i nenes que ja han passat per l’AerobibSúria i s’enlairen cap a la primera destinació: un món màgic on, aventures meravelloses els esperen.

Aquesta activitat es pot dur a terme fins al 27 de setembre. El dia 30 de setembre tots els participants que hagin completat el Carnet de Viatge Lector, entraran en el sorteig d’uns llibres i seran reconeguts com a superlector/a o superusuari/ària de biblioteca.


dijous, 27 de juny del 2024

MÚSICA I CINEMA A LA FRESCA!

Pel·lícules i música per veure i escoltar a la fresca!

Aprofiteu per venir-les a buscar que s’acosta el cap de setmana!!

dimarts, 25 de juny del 2024

DARRERA TROBADA DEL CLUB LECTO-XICS D'AQUEST CURS

Dijous passat dia 20 de juny, es va dur a terme la darrera sessió d’aquest curs de les trobades del Club dels LectoXics, a càrrec de l’Eva Ferrer.

El darrer llibre que van comentar va ser “Molly Wind : bibliotecàries a cavall” de Toni Galmes, editat per Astronave el 2023. És un dels finalistes als Premis Atrapallibres del proper curs. Una història molt divertida protagonitzada per la Molly Wind, de 9 anys, i el seu cavall, en Carson, que viuran incomptables aventures mentre porten llibres a les granges de les muntanyes.

Va ser una sessió molt interessant ja que per mitjà d’una videotrucada es va poder parlar amb l’autor, el Toni Galmes. Els infants van poder fer-li moltes preguntes de com havia estat el procés de creació dels personatges.

Moltes gràcies al Toni i a l'Eva per fer-ho possible!

I per finalitzar la sessió, els infants van aprendre a dibuixar la Molly Wind en 5 passos.

Aquest llibre ens transporta a Estats Units, a l’època del president Roosevelt, quan, entre els anys 1935 i finals de la dècada dels 40 del segle passat, es van contractar unes dones per fer de bibliotecàries a l’estat de Kentucky. Aquestes dones no ho van tenir gens fàcil, però eren gent valenta que va recórrer camins solitaris i abruptes de les muntanyes dels Apalatxes muntades a cavall, per fer arribar els llibres a llogarrets gairebé inaccessibles, per tal de portar històries a gent que vivia aïllada gairebé tot l’any i que esperaven amb il·lusió l’arribada de les Pack Horse Librarians. I és que els llibres, en aquells indrets remots on la vida era molt dura, es van convertir en preciosos objectes que els van donar la possibilitat de compartir una cosa nova, diferent, bonica. Els llibres van ser també portes, finestres, viatges a nous territoris, aliment per continuar enfrontant les dificultats del dia a dia.









divendres, 21 de juny del 2024

TROBADA AMB EL PEP COLL AL TEATRE CONSERVATORI DE MANRESA

Ahir tots els membres dels Clubs de Lectura de la comarca del Bages, Berguedà i Moianès ens vam reunir  amb l’autor Pep Coll al Teatre Conservatori de Manresa.

Es tractava d’una nova sessió d’El Club del Llibre, un cicle de conferències d’escriptors a la Xarxa de Biblioteques Municipals promogut per l’Àrea de Cultura, Educació i Esports amb la col·laboració de diverses editorials.

La trobada d’ahir va girar al voltant de la darrera novel·la de Pep Coll, “La llarga migdiada de Déu”, l’odissea d’uns adolescents per fugir de la barbàrie nazi a través dels Pirineus.

La tertúlia va ser conduïda pel coordinador del nostre Club de Lectura, Ramon Garcia Alamillo.

Felicitem a la Biblioteca del Casino de Manresa per l'organització de l'acte i pel seu 25è Aniversari.





dimarts, 18 de juny del 2024

DARRERA VISITA DEL GRUP DE P3 DE L'ESCOLA FEDAC SÚRIA

Aquest matí els alumnes del grup de P3 de l’Escola FEDAC Súria han fet la darrera visita d’aquest curs a la biblioteca.

Després d’escoltar la narració del conte “Els tres bandits” de Tomi Ungerer, s’han engrescat a participar a la campanya “Guanyem un estiu lector” i ja han pogut emportar-se el seu Kit i el seu carnet de Viatge Lector, perquè, a la biblioteca, ja s’escalfen els motors per a l’enlairament del proper dia 25 de juny…!

També, hi ha hagut temps per a la lectura individual i compartida, i han pogut deixar constància del seu desig lector per a aquest estiu.

Moltes gràcies per la vostra visita, hem passat una estona molt divertida!










dilluns, 17 de juny del 2024

VINE A L'AEROBIBSÚRIA I ENLAIRA'T!!

Per aquest estiu la biblioteca s’ha adherit a la campanya “Guanyem un estiu lector” del Lecxit de la Fundació Bofill, per tal de fomentar la lectura bàsicament entre els infants que han cursat 3r, 4t, i 5è.

Es proposa participar en un viatge lector de tres llibres i superar algunes missions.

Es garanteixen destinacions màgiques, poètiques i molt llunyanes, i també, passar-ho bé i alguna sorpresa.

Del 25 de juny fins al 27 de setembre.

Passeu tan aviat com pugueu per la biblioteca per recollir el Kit i el carnet de Viatge Lector!

DARRERA SETMANA PER VEURE L'EXPOSICIÓ "PEDROLO, MÉS ENLLÀ DELS LÍMITS"

Aprofiteu aquesta setmana per visitar l’exposició que acull la biblioteca “Pedrolo, més enllà dels límits”. 

Encara teniu temps fins divendres per endinsar-vos en el món pedrolià i conèixer una mica més aquest autor. 

A part de les banderoles que fan referència a la seva vida i obra, hi trobareu una mostra bibliogràfica que us podeu emportar en préstec, i, també una frase diferent cada dia, de les que va dir Manuel de Pedrolo.





dijous, 13 de juny del 2024

FESTA FINAL DELS PREMIS ATRAPALLIBRES A LA BIBLIOTECA

El Club dels Friki Books de la Biblioteca va celebrar el passat dijous 6 de juny, la Festa Final dels premis Atrapallibres de la literatura infantil i juvenil.

L’acte va servir per agrair la participació dels membres del Club i anunciar els resultats de les seves votacions com a jurat d’aquesta convocatòria del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (Ibbycat).

Els llibres més votats pel Club dels Friki Books en aquesta 19a edició dels Premis Atrapallibres coincideixen pel que fa al guanyador, amb el resultat de les votacions emeses a nivell de Països Catalans i que es van donar a conèixer el dimarts 11 de juny, en una gala celebrada al Teatre Kursaal a Manresa.

Els resultats de Súria són: 

Categoria 9 anys:

-Primer classificat: ‘Contes de casa’ de Salvador Comelles.

-Segon classificat: ‘El museu perdut’ de Marina Sáez.

-Tercer classificat: ‘Temps de haikus’ de J.N. Santaeulàlia.

Categoria 10 anys:

-Primer classificat: ‘Fora de lloc’ de Lucy Knisley.

-Segon classificat: ‘El bandit i les bessones Mataquín’ d’Oriol Canosa.

-Tercer classificat: ‘Nas de pallasso’ de Miquel Desclot.

Categoria 11 anys:

-Primer classificat: ‘Filstrup’ de Jaume Copons.

-Segon classificat: ‘Oi que ens hem perdut, Alícia?’ de Pep Puig.

-Tercer classificat: ‘Un estiu de luxe’ de Marianne Kaurin.

Durant l’acte també es van lliurar els diplomes a tots els alumnes que han participat en aquesta edició, ja sigui a les trobades de la biblioteca, des de casa com a activitat familiar, o els alumnes del grup de 3r de Primària de l’Escola Fedac Súria.

La festa va continuar amb la narració d’uns contes molt divertits a càrrec de Joan de Boer amb la participació activa dels infants assistents.

I per acabar es va fer un berenar.

El Club dels Friki Books està format per alumnes de les escoles de Súria, i és una de les activitats principals sorgides del programa Súria Municipi Lector.

Al llarg del curs escolar s’han realitzat tertúlies periòdiques sobre els llibres candidats de les categories de 9 i 10 anys.

dimarts, 11 de juny del 2024

EN EL MÓN DE MANUEL DE PEDROLO

Aquest matí algunes participants del Grup del Taller de Lectura de l’Esplai han passat per la biblioteca i han pogut visitar l’exposició “Pedrolo, més enllà dels límits”.

A part d’endinsar-nos en la seva vida i obra, també hem comentat amb una tertúlia molt amena, tres dels seus contes: “El diumenge dels casats de nou”, “El bon ciutadà (Versió A)”, i “El bon ciutadà (Versió B)”.

Una matinal molt pedroliana i molt interessant!

NOVETATS DE CÒMICS PER A TOTES LES EDATS!

Avui us proposem unes quantes novetats de còmics!

Per a adults:


I per a infants:


dijous, 6 de juny del 2024

EL FOLLET BURI BURI I LA TRISTÀNIA IMPERIAL

Dimarts dia 4, a la biblioteca es va explicar una història molt màgica, la història del follet Buri Buri que va ser capaç de vèncer el poder de la Tristània Imperial i d’aquesta manera, el somriure va tornar a tots els infants del parc d’atraccions.

Tots els nens i nenes que van assistir a la sessió, s’ho van passar molt bé. I, ells mateixos van poder crear unes pocions súper màgiques!

També hi va haver una estona per fer lectura i mirar uns contes molt bonics que acompanyaven al follet de la biblioteca, que per cert, s’ha instal·lat a un racó de l’espai infantil per passar uns quants dies amb els nens i nenes que el vulguin acompanyar!