dimarts, 28 de maig del 2024

PEDROLO, MÉS ENLLÀ DELS LÍMITS

 Del 28 de maig i fins al 21 de juny, es pot veure a la biblioteca l’exposició “Pedrolo, més enllà dels límits”, creada per la Institució de les Lletres amb la col·laboració del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Ha estat cedida per la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

“Pedrolo, més enllà dels límits” és l’exposició itinerant de la mostra, homònima i permanent, situada a l’Espai Pedrolo, al Castell de Concabella, la Segarra que es va produir l’any 2018 en motiu del centenari del naixement d’aquest autor.

L’exposició presenta l’ampli univers de Pedrolo tant en la seva dimensió biogràfica com literària. S’explicita la relació de l’autor segarrenc amb el concepte de límit i, per extensió, amb la de llibertat.

La negació de qualsevol cotilla el mena a traspassar els límits per fer-nos reflexionar i situar la literatura catalana a l’alçada de qualsevol gran literatura.

Pedrolo fou un avançat al seu temps.

Acompanya a l’exposició una mostra bibliogràfica de diverses obres de l’autor disponibles a la biblioteca, i també cada dia es mostrarà una frase, un pensament... de l’autor.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada