dissabte, 2 d’abril del 2022

2 D'ABRIL, DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE INFANTIL I JUVENIL

Des de 1967, el dia 2 d'abril, aniversari de Hans Christian Andersen, se celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil per inspirar l'amor per la lectura i cridar l'atenció sobre els llibres per a infants.

Cada any una Secció Nacional diferent de l'IBBY té l'oportunitat de ser el patrocinador internacional de la diada. Es decideix un tema i es convida un autor destacat del país amfitrió a escriure un missatge als nens i nenes del món. Així mateix, es demana a un il·lustrador de renom dissenyar un pòster.

Aquests materials s'utilitzen de diferents maneres per promoure els llibres i la lectura. Moltes seccions de l'IBBY promouen la diada a través dels mitjans de comunicació, les seves xarxes o una agenda d'activitats a escoles i biblioteques públiques.

IBBY Canadà és el patrocinador del Dia Internacional del Llibre Infantil 2022. La il·lustració és de Julie Flett i el missatge és de Richard Van Camp i diu així:

"Llegir és llibertat. Llegir és inspiració.

Llegir et fa veure el món d'una manera diferent i et porta a mons que no voldries mai deixar.

Llegir deixa el teu esperit somniar.

Crec que els llibres són amics per a tota la vida.

El teu univers interior creix només quan llegeixes.

Les històries són ales que t'ajuden a volar cada dia; per tant busca llibres que parlin a la teva ànima, al teu cor i a les teves idees.

Les històries són un remei. Guareixen. Reconforten. Inspiren. Ensenyen.

Donem les gràcies als narradors, als lectors i a aquells que escolten. Donem les gràcies als llibres. Són una via cap a un món millor.

Mashi cho. Moltes gràcies".

Traducció al català de Joan Pau Hernández.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada