dilluns, 14 de desembre del 2020

HA MORT JOHN LE CARRÉ

Aquest cap de setmana ha mort als 89 anys l'escriptor britànic David John Moore Cornwell, més conegut pel seu pseudònim literari John le Carré

A la biblioteca trobareu exposades una selecció de les seves obres.

Va aconseguir que la novel·la d'espies transcendís el gènere i la va elevar a nivells que mai no havia conegut. Molts han llegit els seus llibres, que es van convertir en best-sellers o els han vist al cinema, perquè de molts se n'han fet pel·lícules.

A començaments de la dècada de 1950 va començar a col·laborar amb els serveis secrets britànics fins a convertir-se en membre de l'MI5 (la intel·ligència interior) el 1958, i dos anys més tard va ingressar a l'MI6 (espionatge exterior), que el va destinar a Alemanya.El 1964 va haver d'abandonar els serveis secrets després de ser revelada la seva identitat per l'agent doble Kim Philby, després de la qual cosa va decidir consagrar-se plenament a l'escriptura, que ja havia començat en la seva etapa com a espia.

Le Carré va debutar als anys 60 amb "Trucada per al mort", que ràpidament es traslladaria al cinema. Després vindrien més de 25 novel·les, moltes, com "L'espia que tornava del fred" o "La casa Rússia", tot un símbol dels temps que va viure: la Guerra Freda.

De la imaginació i els coneixements de le Carré van nèixer personatges com l'agent George Smiley. El mur de Berlín va caure, l'URSS també, però els espies de Le Carré van continuar sent supervendes. Ja fos amb conxorxes a Llatinoamèrica, com a "El sastre de Panamà", o amb els negocis tèrbols de la indústria farmacèutica a l'Àfrica, com a "El jardiner constant", de matèria primera mai no n'hi va faltar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada