dissabte, 12 de desembre del 2020

ADAPTACIÓ AL CINEMA D'UNA NOVEL·LA D'AGATHA CHRISTIE

Avui us recomanem la pel·lícula britànica La casa torcida dirigida per Gilles Paquet-Brenner el 2017, i que trobareu a la plataforma e-Biblio així com en algunes biblioteques de la xarxa.

És l’adaptació cinematogràfica de l'enigmàtica novel·la d'Agatha Christie. Protagonitzada per la guanyadora de dos Globus d'Or, Glenn Close i la detectiu del fenomen televisiu "Expedient X" Gillian Anderson. Una intrigant trama coral que situa la història en una mansió en què conviuen tres generacions de la mateixa família, i en la qual la mort del patriarca en estranyes circumstàncies serveix de detonant per a aquesta història plena de misteris i secrets.

La rutina de la mansió es trunca quan Arístides és enverinat, ja que se sospita que el culpable ha de ser algú de la família. Sophia (Stefanie Martini) demanarà llavors a Charles (Max Irons), un antic amant, que fa el possible per resoldre l'assassinat. El cas es complicarà amb més morts i amb el fet que ningú té una ferma coartada.

Per descomptat, tots els personatges tenen els seus motius per enverinar el vell. Uns necessiten diners, altres estan farts de patir les maldats del patriarca, i altres anhelen escapar d'un entorn que odien amb tota la seva ànima.

La pel·lícula està basada en una de les novel·les de les que la seva autora deia sentir-se més orgullosa, però mai havia estat portada a la gran pantalla, tot i que posseeix tots els ingredients distintius del gènere: un assassinat i un cercle tancat de sospitosos, un escenari únic i opressiu -en aquest cas, una mansió familiar- i un detectiu a través del que anem acumulant pistes, gairebé totes falses.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada