divendres, 25 de novembre del 2016

TROBADA AMB FRANCESC PLANAS, AL CLUB DE LECTURA

La tertúlia del Club de Lectura del passat 16 de novembre, va ser molt especial ja que vam comentar el llibre El professor de Coïmbra i vam comptar amb la presència de l'autor, Francesc Planas, (Badalona, 1946), metge cardiòleg.

És tot un privilegi poder intercanviar opinions amb l'autor del llibre que hem llegit. Permet aprofundir plenament amb la història, conèixer tot el procés de creació, l'interior dels personatges i les seves actuacions, etc.

Francesc Planas Comes va néixer a Badalona en 1946. Llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona (1968), s’especialitza en cardiologia en l’hospital Vall d’Hebrón el 1974. Va ser Director mèdic de l’Hospital Municipal de Badalona entre 1982 i 1994. La seva obra incorpora temàtiques molt diverses: debilitats humanes, gust per la novel·la policíaca, reflexions sobre les dictadures… amb rerefons humanistes que ofereixen oportunitats de reflexió al lector. A partir dels diversos protagonistes, l’autor ens convida a recórrer camins i situacions que ens poden provocar certa introspecció.

L'obra va ser guardonada amb el premi Ferran Canyameres que atorga Òmnium Cultural de Terrassa.

El professor de Coïmbra és una novel·la negra amb personatges reals que serveixen per reflectir l’ambient social d’una època concreta i del relat polític, que permeten endinsar-nos en la història de Portugal, concretament en la revolució dels clavells.

L’any 1974, Eduardo, fill d’una rica família que havia marxat de casa i que donaven per mort, torna a Portugal amb l’exèrcit colonial que porta la democràcia al país. Exigeix al seu germà Joao, catedràtic de Coïmbra, a la mare i a les dues germanes que s’investigui l’assassinat d’una minyona del servei que havia quedat sense resoldre. Per evitar un gran escàndol, acorden contractar el detectiu privat de Porto Amaro Correia......

Una vetllada molt agradable:
Francesc Planas és el primer de l'esquerra de la fila de darrera











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada