dissabte, 1 de febrer del 2014

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "FÀBRIQUES DE RIU"

El 24 de gener, en el marc de la festa de Sant Sebastià, es va presentar el llibre "Fàbriques de riu" escrit per Albert Fàbrega, Ramon Fons i Ester Llobet, editat pels Ajuntaments de Callús, Navàs, Sant Mateu de Bages, i Súria. 

És la història del tèxtil als pobles de Palà de Torruella (Navàs), Valls de Torruella (Sant Mateu de Bages), Súria i Callús, l'anomenat Mig Cardener. Una història que té tres elements fonamentals: l'aigua, el cotó i el carbé, i que va implicar, en major o menor grau, a pràcticament totes les famílies dels nostres pobles. Sense oblidar les grans famílies burgeses que, amb els seus capitals i iniciatives, van endegar les grans fàbriques.

Sota el títol genèric de "Fàbriques de riu" aquesta obra està formada per dos llibres: un en format paper "Fàbriques de riu", i l'altre en format e-book que es troba en el DVD adjunt "Història del Tèxtil al Mig Cardener". El DVD conté també més de 900 fotografies.
Els dos llibres estan dividits en dues parts. En la primera es fa un estudi de les activitats tèxtils des dels inicis fins a mitjans del segle XIX, quan té lloc la Revolució Industrial. La segona part estudia les anomenades fàbriques de riu, del tram mitjà del Cardener, que van aparèixer a partir de 1850.

Ja el trobareu disponible a la Biblioteca.


Ahir es va fer la presentació a Navàs i les altres presentacions es faran en els següents dies i hores:
  • Palà de Torroella (Navàs): dissabte, 1 de febrer. Hora: 17.30 h. Lloc: Teatre de Palà de Torroella.
  • Callús: dissabte, 8 de febrer. Hora: 12.00 h. Lloc: Casal del Poble.
  • Valls de Torroella (Sant Mateu de Bages): dissabte, 8 de febrer. Hora: 18.00 h. Lloc: Sala Polivalent (antic teatre).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada