dilluns, 14 d’octubre del 2013

ET RECOMANEM...

El cielo sobre Darjeeling de Nicole C. Vosseler, 
editat per Edicions B


Novel·la de gènere romàntic, història d’amor protagonitzada per Helena Lawrence i Ian Neville, ambientada a la Índia durant la segona meitat del segle XIX.

L’argument s’estructuraen tres parts diferenciades: la primera tracta la trobada dels dos protagonistes i l’evolució de la seva relació; a la segona, la trama retrocedeix en el temps i aprofundeix en els orígens del protagonista, fet que permet comprendre millor alguns trets del seu caràcter; i, finalment la tercera part, partint del punt on havia quedat la primera, s’hi desenvolupa el desenllaç.


Malgrat els estira i arronsa en la relació dels protagonistes, la novel·la inclou diversos aspectes que li proporcionen un gran valor afegit. Destaquem la rica descripció dels paisatges, dels colors i les aromes. L’ambientació acurada i la referència a la història del te i al seu conreu a Darjeeling són molt interessants, així com el rerefons històric, social, cultural i tradicional.

El fet històric més important que s’hi explica i que afecta directament els protagonistes, és la revolta dels sipais (les tropes d’indis nadius al servei de l’exèrcit britànic) del 1857, contra la dominació britànica.


L’autora Nicole C. Vosseler, amb un gran domini del llenguatge i amb una prosa descriptiva, permet recrear cadascun dels escenaris. Nascuda a Alemanya és autora de vuit novel·les i aquesta fou la primera que va publicar.


Si voleu passar una bona estona i conèixer paisatges bells i exòtics, no deixeu passar aquest llibre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada