divendres, 14 de setembre del 2012

"L'ALTRA HISTÒRIA DE CATALUNYA", XERRADA PER COMMEMORAR L'ONZE DE SETEMBRE

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya la Biblioteca va acollir una xerrada sobre la història de Catalunya. A continuació us oferim la informació publicada al web de l'Ajuntament de Súria sobre com va anar:

  "L’historiador Víctor Cucurull va parlar sobre ’L’altra història de Catalunya’ en un acte que dilluns, 10 de setembre, va reunir més d’una cinquantena de persones a la Biblioteca Pública. Segons el conferenciant, cal recuperar el passat de Catalunya perquè ’sense conèixer qui som, és molt difícil entendre el present’ i avançar cap a un futur de llibertat.
 
Víctor Cucurull va denunciar que Catalunya ha patit ’la usurpació més extraordinària que s’hagi produït mai en la història de cap nació’, ja que s’ha amagat que ha estat ’una de les nacions més importants de la història de la humanitat’, tant per les seves aportacions polítiques i culturals com per la importància dels seus personatges històrics, la identitat catalana dels quals ha estat amagada en molts casos.
 
La conferència va ser presentada per la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Ana Pérez, que va dir que les aportacions de Víctor Cucurull ofereixen ’més arguments al sentiment catalanista que tenim’".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada