dissabte, 26 de maig del 2012

EL TESTIMONI DE LA NADIA GHULAM A LA BIBLIOTECA

El dijous 24 de maig, vam dur a terme la xerrada de la Nadia Ghulam, la noia afganesa coautora del llibre El secret del meu turbant, juntament amb la periodista Agnès Rotger, guardonat amb el premi Prudenci Bertrana de novel·la el 2010.
Nascuda a Kabul el 1985, actualment resideix a Badalona amb una família  que la va acollir. Va venir a Catalunya per mitjà d'una ONG que li va pagar l'operació per  reconstruir-se la cara.

El llibre es basa en les vivències personals de la Nadia Ghulam, que amb vuit anys va patir greus ferides a Kabul a causa d'una bomba, i que es va fer passar per home per tal de poder treballar i portar un sou a la seva família quan es va instaurar el règim talibà a l'Afganistan.

El seu és un testimoni colpidor, de lluita, valentia i coratge per tal de poder sobreviure en un país en guerra des de fa 35 anys.

Destaca per la seva senzillesa, el seu positivisme i el desig que algun dia hi haurà pau al seu país. Vol estudiar, aprendre, i sobretot ajudar a la seva gent.

La xerrada va ser organitzada conjuntament amb el Casal de la Dona de Súria, i hi van assistir una setantena de persones.

Aquí podeu veure unes imatges:


En el següent enllaç hi trobareu un documental emès al Canal 33  l'octubre de 2011, sobre la Nadia Ghulam en un viatge que va fer a l'Afganistan per visitar a la seva família, cliqueu aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada