dijous, 2 de juny del 2011

ELS "TOP 10" DE LA LITERATURA INFANTIL I JUVENIL DE L'ANY 2010

Alguna vegada us heu preguntat quins són els llibres més adequats per als vostres fills?
Per tal que tingueu una possible orientació, us proposem la consulta de tres recursos informatius, que inclouen llistats bibliogràfics dels llibres més recomanables per a infants i joves, de l'any 2010.

El primer dels quals és La Red de Selección de Libros Infantiles y Juveniles de la Fundación Germán Sánchez Ruipérez, que edita per segona vegada en format electrònic, la publicació Libros escogidos de literatura infantil 2009-2010 (3-15 años).

Libros escogidos és un repertori de 121 títols seleccionats a l'estat espanyol des del setembre de 2009 fins a l'agost de 2010. Consta de 62 títols en castellà, 25 títols en català, 23 títols en gallec, i 11 títols en euskera.

La Red de Selección de Libros Infantiles y Juveniles manté la seva oferta actualitzada a Internet:
- la base de dades amb un corpus de 822 obres. Són tots els títols seleccionats per la Red de Selección, des dels seus inicis. La base de dades és consultable a través d'una sèrie de pantalles que permeten seleccionar les obres utilitzant diferents criteris de cerca (per autor, llengua, edat recomanada, any de selecció...)
- i la versió de la publicació en format de visualització electrònica de cada una de les bibliografies selectives anuals que es generen automàticament a partir de la base de dades general a petició de l'usuari.

Aquí podeu consultar la tria dels millors llibres de literatura infantil i juvenil feta per la Red de Selección.

El segon és la revista CLIJ, que en el núm. 24 corresponent als mesos de maig i juny, inclou la Lista de Honor de CLIJ 2010, los 100 mejores libros del año.

La selecció està elaborada a partir dels gairebé 300 títols que ha ressenyat la revista al llarg de l'any 2010, i, reflecteix els 100 millors llibres de l'any, de ficció, coneixements, còmics, assaig, etc. segons el criteri dels col·laboradors habituals de la revista, José Luis Polanco (Cantàbria), Mª Jesús Fernández (Galícia), i Xabier Etxaniz (País Basc).

I, el tercer, és la revista FARISTOL, el núm. 69 de l'abril de 2011. Aquesta revista és editada pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. Inclou la selecció dels millors llibres de l'any 2010, agrupats per edats, així com una crítica de cadascun d'ells.

Tant la revista CLIJ com la FARISTOL les trobareu disponibles a la Biblioteca.

Recordeu que podeu consultar a l'Aladí, el catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals, la disponibilitat dels títols ressenyats a les Biblioteques de la Xarxa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada