dimarts, 19 d’abril del 2011

PRESENTACIÓ DE PUBLICACIONS VINCULADES A SÚRIA

PER SANT JORDI, LLIBRES DE CASA

La setmana del 11 al 15 d'Abril, es va dur a terme la presentació de tres llibres dins del cicle Per Sant Jordi, llibres de casa, organitzat per l'Ajuntament amb la col·laboració de la Biblioteca. Les presentacions es van dur a terme al saló de sessions de la Casa de la Vila.

D'aquí estant (no) es veu el mar, de Josep Fàbrega i Selva, editat per Viena Edicions el 2010.

Josep Fàbrega i Selva nascut a Súria l'any 1947, actualment resideix a
Calders. Ha exercit la professió de mestre al llarg de 40 anys, i actualment ja està jubilat. Va formar part del primer equip de mestres de l'escola de Salipota durant el curs 1966-67.
Des de sempre que li ha agradat la poesia i n'ha escrit, però amb més dedicació des de la seva jubilació. Ha participat a diversos certàmens literaris i ha guanyat nombrosos premis.


Té publicats set llibres de poesia, Postals de Calders, Camins d'hivern, Sis dies d'agost, Parlo d'Aloma, Bages, ...

El poemari que va presentar a Súria va ser guanyador del Premi Especial de Poesia Goleta i Bergantí del Masnou 2009.


Cuando Suba la marea
, de Cristina Tironi, editat per l'Editorial
Bubok el 2011

Cristina Tironi, nascuda a Barcelona resident actualment a Gelida, té vincles familiars amb Súria, va presentar la seva primera novel·la auto editada, després d'un gran esforç per aconseguir que fos publicada.
És una autora polifacètica ja que conrea la literatura, la pintura i el teatre.

És una novel·la que tracta del masclisme, dels trencaments, de la família, de l'aflorament de la veritat, de la generositat inesperada. Una mirada diferent a l'horitzó de la vida. Tot això a partir del personatge protagonista la Maria Serna.



El desgavell, de Ferran Planes, editada en segona edició per Club Editor el 2010

Ferran Planes i Vilella (Bagà, 1914 - Barcelona, 1985) va ser un escriptor d'ideologia republicana i catalanista, col·laborador del diari El Dia de Manresa.
Ingressà a l'exercit republicà i s'exilià el 1939. Va publicar El desgavell (1970), i el 1976 el llibre de viatges en castellà Caminos.

Ferran Planes durant la Segona República va ser a Súria com a tècnic d'administració local i home de confiança dels alcaldes Jaume Ribera i Florenci Claret.

En el llibre, publicat ara sense talls de censura, s'hi pot reviure el batec que es respirava als carrers de Súria en aquella època i la tempesta europea que ja hi covava: aquest desgavell que va enviar l'autor a les portes dels camps de concentració nazis.

La presentació va anar a càrrec de l'editora Maria Bohigas i Sales, l'historiador Quim Aloy i Bosch i el nebot de l'autor Jordi Planes Casals, amb la participació de l'actriu surienca M. Alba Esquius i Miquel que va recitar uns fragments del llibre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada