dijous, 22 de juliol del 2010

LA LÄCKBERGADDICCIÓ TAMBÉ A LA BIBLIOTECA

... i a Europa: 3,3 milions d'exemplars de la saga d'Erica Falck i Patrik Hedström venuts a Suècia, 500.000 a Alemanya, 600.000 a França i a Bèlgica...


Camilla Läckberg (Fjällbacka, 1974) admiradora confessa d'Agatha Christie, és una de les autores de novel·la negra més popular del moment. Les seves obres han assolit el reconeixement de la crítica i més de 5 milions de lectors, així com els principals premis de novel·la negra, i han estat traduïdes a 25 idiomes. Fins ara ha publicat set novel·les situades a la seva terra natal, Fjällbacka, una ciutat petita de la costa occidental sueca, amb els protagonistes, la parella formada per l'escriptora Erica Falck i el fotògraf Patrik Hedström.

El secret del seu èxit pot estar en el desenvolupament de les trames clàssiques on el perquè és el més important. També, en la descripció dels sentiments dels personatges, de manera que el lector pugui sentir el que el personatge està sentint.

L'Editorial Amsterdam Llibres ha publicat en català La princesa de gel, Les filles del fred, i Crim en directe, i properament editarà la resta de llibres de la sèrie.

A la Biblioteca de Súria, també trobareu aquests tres títols:

La princesa de gel

L'escriptora Erica Falck torna al seu poble natal, Fjällbacka. Ha heretat la casa dels seus pares, morts fa poc en un accident de trànsit, i intenta acabar la biografia que té entre mans. Al cap de pocs dies descobreix el cadàver d'Alex Wijkner, la seva amiga d'infantesa, en una banyera plena d'aigua gelada i amb les venes tallades. Amb la idea d'escriure un llibre, Erica investiga la vida i la mort de la seva amiga i ben aviat descobreix que esperava una criatura. L'autòpsia confirma les seves sospites: Alex ha estat assassinada.

Les filles del fred

Fjällbacka és un poblet de pescadors aparentment tranquil de la costa oest de suècia. Tot sembla indicar que l'aparició d'una nena ofegada a les aigües del mar és fruit d'un tràgic accident, però l'autòpsia revela que hi ha restes d'aigua dolça i de sabó als pulmons de la criatura. Algú, doncs, li ha causat la mort en terra ferma i tot seguit l'ha llançat despietadament al mar. Però, per què? Qui pot haver comès un acte semblant? Patrik Hedström i Erica Falck han d'afrontar una investigació tèrbola i complicada en un cas de conflictes entre veïns i cercles de pornografia infantil.

Crim en directe

El que inicialment sembla un tràgic accident de carretera acaba convertint-se en tota una altra cosa. Quan s'esdevé un altre xoc aparentment inexplicable, sorgeixen sospites. I si les dues víctimes han estat assassinades? Alhora, la policia de Tanumshede està ocupada amb altres assumptes. S'està gravant un reality show al poble, però l'atenció de les càmeres està exacerbant el conflicte entre les "estrelles" i la població local. I si el criminal forma part del petit grup de gent assedegada de popularitat que treballa al programa?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada