dimecres, 14 d’octubre del 2009

TRES CONTES PER SOMMIAR

Us recomanem la lectura de tres contes, que podeu fer acompanyats dels vostres fills. Són tres contes especials d'una banda per la gran qualitat de les seves il·lustracions, i, de l'altra, pel contingut, ja que potencien valors com l'amistat, la confiança, la lleialtat i l'esperit emprenedor.

T'ho prometo, de Knister, amb il·lustracions d'Eve Tharlet, editat per Brúixola el 2006.
És un relat poètic que tracta amb gran tendresa la història d'una amistat.
Quan ve la primavera, en Bru es desperta de la llarga letargia hivernal i decideix recórrer el món de cap a cap. Pel camí descobreix una flor molt bonica. De seguida es fan amics i passen una temporada junts. Però, quan la primavera arriba a la fi, en Bru ha de passar una prova molt dura.
Knister és un dels autors alemanys de narrativa infantil de més èxit, ja que és l'autor de la Tina Superbruixa.

Els ratolins de la senyora Marlowe, de Frank Asch, amb il·lustracions de Devin Asch, editat per Joventut el 2007.

La senyora Marlowe, una gata vídua que viu, aparentment, sola a casa seva, però el cert és que ho fa rodejada de ratolins, cuidant-los a ells i deixant-se cuidar al mateix temps. Els ratolins, però, han de viure amagats pel perill que suposa per la senyora Marlowe el tenir-los allotjats a casa seva sense la intenció de devorar-los. Un dia arran de la queixa d'un veí, uns policies fan una inspecció a casa seva; aquest fet posarà a prova la confiança que els ratolins tenen en la seva protectora.

El desig de la Ruby, de Shirin Yim Bridges, amb il·lustracions de Sophie Blackall, editat per Serres el 2005.

La història està inspirada en la vida de l'àvia de l'autora. És el retrat d'una nena decidida i de la seva família, que sap premiar el seu esperit independent.

La Ruby no és com les nenes de la seva època. En comptes de voler casar-se, ella desitja anar a la universitat quan sigui gran, com fan els nois de la seva família.

Els dibuixos que acompanyen el text estan fets amb aquarel·la.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada