dimecres, 14 de febrer del 2024

DIRECTES AL... 💗💗!

El 14 de febrer, Dia de Sant Valentí és una celebració tradicional en alguns països anglosaxons, exportada a altres cultures, en la qual els enamorats s'expressen el seu amor o afecte mútuament. En molts països és considerat el Dia dels Enamorats, celebrat en aquesta data perquè es creia que era el dia en què les aus triaven parella.

En l'actualitat, se celebra mitjançant l'intercanvi de notes d'amor conegudes com a "valentines", amb els símbols del cor i Cupido.

Des del segle XIX es va introduir l'intercanvi de postals produïdes massivament. A aquesta pràctica s'hi va afegir la de donar altres tipus de regals com ara roses i xocolata.

Als Estats Units, aquesta celebració també es va començar a associar amb una salutació d'amor platònic de "Happy Valentine's", enviat pels homes a les seves amigues -rarament als seus amics. Típicament, el Dia de Sant Valentí ha estat una festa occidental, però últimament s'ha estès a altres països, com el Japó, la Xina i Taiwan.

Tot i que a Catalunya el dia dels enamorats se celebra el 23 d'abril, dia de Sant Jordi, a la biblioteca, hem aprofitat aquesta efemèride per mostrar i treure dels prestatges algunes novel·les romàntiques, que de ben segur, si us agrada aquest gènere, us faran passar una bona estona i us arribaran directes al... 💗!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada