dissabte, 21 d’octubre del 2023

DARRERA PARADA PER AL TREN DE LA IMAGINACIÓ!!!

Per a aquest estiu es va preparar un joc de dinamització per als infants fins a 12 anys, es tractava d’El tren de la imaginació. Amb l’objectiu de fomentar la lectura, l’esperit crític i la creativitat, i també de crear un itinerari lector per a cada participant. Un itinerari per mitjà d’un recorregut de cinc parades que el tren portava per destinacions insòlites i inimaginables (aventura, bruixes, misteri, espècies extraordinàries i terres llunyanes). Cada participant podia anar al seu ritme.

Cada parada comportava la resolució correcte d’un enigma o un repte, i el participant escollia un llibre de la parada per endur-se en préstec, que havia estat prèviament seleccionat (contes i còmics per a diverses edats), de la matèria relacionada amb la parada. Si la resolució era correcte el participant era obsequiat amb una recompensa. De cadascuna de les parades se li demanava una petita activitat, com per exemple si recomanaria el llibre, quin personatge li havia agradat més, que fes un dibuix o una titella, etc. Aquestes petites creacions han estat exposades a la biblioteca durant la primera setmana d’octubre.

Hi havia un bitllet personalitzat per cada participant on se segellava el seu pas per cadascuna de les parades, i havia de localitzar la següent a partir d’un mapa.

Finalment tots els infants que hi van participar i van arribar a la darrera parada, han estat recompensats amb un llibre i un diploma de viatger.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada