dimarts, 4 d’abril del 2023

PASSEJADA POÈTICA PER COMMEMORAR EL DIA MUNDIAL DE LA POESIA

Una de les activitats per commemorar el Dia Mundial de la Poesia va ser una passejada poètica pel Passeig del Riu juntament amb el Grup del Taller de Lectura de l’Esplai el dilluns 27 de març. Es van llegir exclusivament poemes escrits per dones

Dones que, tot i l’opressió en què s’han trobat al llarg del temps, han estat capaces d’anar trobant les maneres de mostrar la pluralitat dels seus pensaments i reflexions, a través del llenguatge poètic.

Són dones que han viscut la seva vida o alguna part al llarg del segle XX, i referents gairebé totes de la llengua catalana. Començant per Maria Antònia Salvà nascuda el 1869 a Mallorca i considerada la primera poeta moderna en llengua catalana, i seguint amb Rosa Leveroni, Joana Raspall, Montserrat Abelló, Quima Jaume, Olga Xirinacs, Marta Pessarrodona i Maria Mercè Marçal. També  Rupi Kaur, que és la més jove, nascuda el 1992, tot i que no és de llengua catalana l’incloem avui per l’estètica dels seus poemes i com a referent d’una poetessa jove.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada