dimecres, 15 de febrer del 2023

PER SABER TROBAR DRACS, FADES I GEGANTS!

A la biblioteca ens ha arribat un llibre d’allò més interessant. Es titula “Dracs, fades i gegants”, escrit per Oriol Canosa, il·lustrat per Cristina Bueno i editat per La Galera. El trobareu a l’Àrea Infantil, però però ben cert que fascinarà a totes les edats.

És una guia de camp de la mitologia catalana per seguir el rastre de les criatures fantàstiques del nostre entorn.

Una de les característiques dels éssers mitològics és que són molt esquerps i no els agrada gaire que els humans sàpiguen on s’amaguen. En primer lloc hem de conèixer quines són les criatures de la mitologia catalana (sempre podem consultar el munt de llibres que trobarem a les biblioteques) i posteriorment hem d’aprendre a buscar-les. I aquesta guia ens ho posa fàcil; ens ajuda a saber reconèixer les petjades; a descobrir pèls que han quedat enganxats als esbarzers; a estudiar les femtes; a identificar les olors, etc. També ens dóna pautes generals sobre l’alimentació, l’hàbitat, etc. que són molt útils.

La part principal del llibre inclou la descripció de les diferents criatures agrupades en famílies com les bruixes, els diables, els dracs i les víbries, etc.

Aquest llibre es pot llegir en l’ordre que més us agradi. Mireu i remireu en l’ordre que us vingui més de gust. Us ho passareu molt bé descobrint aquests éssers que tenim tan a prop i que sovint no veiem.

Aquest llibre s’inclou a la llista dels millors llibres d’autoria i edició catalana de l’any passat que ha elaborat l’Ibbycat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada