dilluns, 25 d’octubre del 2021

LA LITERATURA VICTORIANA "DE MODA"!

Octubre és el mes que fa anys a Anglaterra dediquen a llegir literatura victoriana i a compartir-ho a les xarxes amb el hagshtag #Victober. El mes d’octubre les novel·les victorianes estan de moda. Una iniciativa lectora que aglutina molts seguidors.

S'entén com a literatura victoriana a tota aquella escrita en l'època del regnat de la Reina Victòria entre 1831- 1901. 

Es caracteritza per una gran preocupació per la decència i la moralitat, l’interès per les millores socials, la satisfacció generalitzada pel que fa a la prosperitat d'Anglaterra i una indiscutible acceptació de l'autoritat. Les transformacions polítiques i socials van propiciar un gir radical en l’estil i les tècniques. També l'expansió del comerç anglès i la situació Industrial van contribuir a aquest canvi.

El gènere predominant durant aquesta època victoriana va ser la novel·la. Solien ser llargues i denses. Les contínues transformacions socials van obligar els autors a prendre posicions envers les qüestions més immediates. Així mateix, es tractaven temes com el desenvolupament de la democràcia anglesa, l'educació de les masses, la industrialització i la situació de la classe treballadora.

Destaca també la forta presència de dones en el gruix d'autors de l'època. Per primera vegada en la història anglesa, les dones victorianes van assumir un paper protagonista en el gènere novel·lístic. Però, com que no estava ben vist, sovint utilitzaven pseudònims o no s'atrevien a publicar els seus contes. Algunes de les autores són: George Eliot (pseudònim de Mary Anne Evans) les germanes Brontë o Elizabeth Gaskell, entre altres.

Altres autos coneguts de l’època són: Charles Dickens, Thomas Hardy, Wilkie Collins, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada