dimecres, 5 d’agost del 2020

UNA MICA MÉS D'HISTÒRIA DE LA BIBLIOTECA: CONTINUA CREIXENT...

SABÍEU QUE... la biblioteca va ampliar el seu radi d’acció a localitats veïnes. L’any 1958 arribà a Palà de Torruella sota la responsabilitat del mestre Esteve Margarit. I en el mes de novembre de 1964 s’estrenà a Valls de Torruella, responent a la sol·licitud feta per Joan Tristany. Actualment ja no funciona cap de les dues biblioteques. Hi ha servei per mitjà del bibliobús Cavall Bernat.

La biblioteca anava creixent en llibres i usuaris, però malgrat tots els intents no s’aconseguia el canvi de local. El problema de l’espai es resolgué parcialment gràcies al fet que el pis superior quedà lliure i s’aprofità per col·locar-hi les revistes endarrerides i els llibres menys usats.

Es continuava recollint fotografies de l’antic “Súria en imatges”, i es van fotocopiar els exemplars del periòdic “El Surienc” i de l’”Atrevit”, a fi de completar la premsa antiga.

L’any 1957, després d’una visita d’inspecció i a causa que no es traslladava a biblioteca, es va prendre la determinació d’arranjar la façana i posar-hi un rètol on hi figurés el nom de Diputació Provincial de Barcelona, amb el corresponent escut. Aquesta reforma exterior s’inicià l’any 1960. S’estucaren les parets, es van posar baranes a les finestres, persianes i el rètol esmentat. A l’interior s’instal·laren llums fluorescents per il·luminar els prestatges, es van suprimir els llums centrals i es van pintar parets i portes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada