dilluns, 22 d’abril del 2019

JOAN BROSSA I LA SETMANA POÈTICA

Joan Brossa, poeta català de qui enguany es commemora el centenari del seu naixement, ha estat el protagonista de les activitats dutes a terme al llarg de la Setmana Poètica, tant per a adults com per a infants.
D’una banda, es va dur a terme una lectura de poemes d’aquest autor, acompanyada d’un taller poètic amb el Grup del Taller de Lectura de l’Esplai.

foto de Biblioteca de Súria.


I de l’altra, el dia 21 de març, la Biblioteca es va adherir a la celebració del Dia Mundial de la Poesia promoguda des de la Institució de les Lletres Catalanes conjuntament amb altres entitats i organismes. Per tal de fomentar la diversitat lingüística per mitjà de l’expressió poètica, proposen la lectura d’un poema en diverses llengües. Aquest any va ser el poema “Poesia. Música de l’ànima teixida amb paraules” de la poeta lleidatana Rosa Fabregat. I a la Biblioteca va ser llegit en català, castellà, aranès, alemany, anglès, àrab, francès, grec, guaraní, italià, portuguès, romanès, rus i ucraïnès.
Durant l’acte també hi va haver la interpretació musical d’alumnes de l’Escola Municipal de Música.

foto de Biblioteca de Súria.

Per als infants, per tal d’aprofundir una mica en el coneixement de l’obra de Joan Brossa, es van dur a terme visites escolars en les quals a partir de diferents jocs, tallers i gimcanes els alumnes podien jugar i visualitzar el llenguatge poètic de forma diferent. Van ser set visites escolars de diferents grups de les escoles Mare de Déu de Montserrat i Fedac, amb un total de 104 alumnes que hi van participar.
foto de Biblioteca de Súria.
foto de Biblioteca de Súria.


foto de Biblioteca de Súria.

A nivell de les biblioteques de la comarca, també es van fer activitats poètiques conjuntes basades en la poesia de Joan Brossa, entre les quals, un abecedari brossià com a element decoratiu dels diferents espais. 

foto de Biblioteca de Súria.foto de Biblioteca de Súria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada