dissabte, 5 de maig del 2018

EN RECORD DE JOSEP MASSANA I PORTELLA

Des de la Biblioteca de Súria recordem amb estima Josep Massana i Portella, que ens ha deixat aquesta setmana.

Gran lector i usuari habitual de la biblioteca fins que la salut li va permetre. Amb una gran inquietud cultural, va col·laborar amb les activitats de la biblioteca sempre que li vam demanar: narració de contes pels infants, signatura de llibres per Sant Jordi, etc.

L’any 2009 vam acollir una exposició de puzles creats per ell mateix, fruit d’una gran afecció seva. I, l’any 2010, va ser protagonista juntament amb en Joan Terme, d’un dels articles publicats a El Salí en motiu del 60è aniversari de la biblioteca, fent referència als vincles de la Societat Atlètica de Súria amb la creació de la biblioteca l’any 1950.

Va néixer a Súria el 1926, al si d'una família de botiguers. Des de ben jove va practicar activament l'atletisme, i fou un dels pioners que promogueren el naixement de la S.A.S. (Societat Atlètica de Súria). Consta com a col·laborador entusiasta des de la seva fundació, i des de l'any 1952 fins el 1973 va formar part de la Junta Directiva de l'Entitat.

Col·laborador del Crònica de Súria i Ràdio Súria, són ben coneguts els seus articles sovint en clau d'humor.
També va ser durant un temps corresponsal d'El Mundo Deportivo.

I és l’autor dels llibres Rècords i records, en el 50è aniversari de la S.A.S i Súria ahir i avui, un recull de més de 300 fotografies des de finals del s. XIX fins a l’actualitat, com a memòria de la vida surienca.
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada