dijous, 26 d’abril del 2018

"PER SANT JORDI, LLIBRES DE CASA", PRESENTACIONS DE LLIBRES D'AUTORS VINCULATS A SÚRIA

La primera de les quatre presentacions de llibres d'aquest any del cicle "Per Sant Jordi, llibres de casa" va ser la del llibre Sàpiens de Roc Esquius
La presentació va anar a càrrec del mateix autor i del director de teatre i dramaturg Sergi Belbel.
L'obra de l'autor surienc s'ha estrenat a Barcelona amb molt èxit de públic i de crítica per la companyia de la Sala Flyhard; és dirigida pel Sergi Belbel, i es podrà veure al Teatre del Foment Cultural en dues sessions a les 18 h. i a les 20 h. el proper 2 de juny
Una seixantena de persones van omplir de gom a gom la sala de la biblioteca.


El dimecres 18 d'abril, la surienca Gemma Reguant i Fosas va presentar el seu llibre Les olors per a la millora de la veu i la locució actoral.

Aquesta publicació és la intensa recerca elaborada per aquesta actriu, directora i professora de veu i expressió oral de l'Institut del Teatre que es va convertir finalment en tesi doctoral.
S'ofereix una metodologia d'ampliació de l'impacte olfactiu en l'organisme. El mètode d'olfacció que proposa l'autora permet augmentar els efectes de les olors de manera sensible, produint avantatges actorals i vocals.

L'olfacció creativa proposada en aquest text millora la organicitat actoral i, alhora, produeix un gran alliberament de la veu natural i una ampliació de registres i timbres en la veu, expandint-ne les gammes expressives.
I també pot esdevenir un mètode per a la memorització del text o be un suport en la construcció del personatge.


El dijous 19 d'abril, Francisco Cazorla Soler, surienc de naixement, va presentar el seu llibre Turista del cielo nocturno.
Es tracta d'una guia d'astronomia a nivell divulgatiu per a principiants. Inclou informació d'aspectes bàsics com les constel·lacions, les estrelles, la lluna, els planetes, el sol, la pluja d'estels, ... També inclou mapes estel·lars més per més, per tal d'identificar el cel al llarg de l'any.


La darrera de les presentacions de llibres dins del cicle "Per Sant Jordi, llibres de casa", va ser el divendres 20 d'abril, el surienc Josep Maria Rodríguez i Cabrera va presentar el seu darrer poemari Sangre seca.
Josep Maria Rodríguez és autor dels llibres de poesia Las deudas del viajero, Frío, La caja negra, Raíz, i Arquitectura yo pels quals ha obtingut diversos premis de poesia molt reconeguts.

Amb aquest darrer poemari Sangre seca va obtenir el Premi de Poesia Ciudad de Córdoba Ricardo Molina.
El jurat del premi va destacar de l'obra que el llibre "està ben construït de principi a fi i és una veu ben articulada d'un poeta que està molt atent al present, amb referències molt pop, molt properes, molt immediates, i un sediment de la memòria que es fixa molt en l'àmbit de la infància, en el record i un punt lleu de nostàlgia".
També van destacar que "Sangre seca també compta amb aquesta contradicció d'espais i inquietuds que tenen els poetes que manegen un món propi. Apareixen amb freqüència en els poemes d'aquest llibre l'amor i la inquietud davant el pas del temps, la immediatesa i l'etern; de manera que l'autor fa servir aquests recursos amb un llenguatge molt net, amb alguns atreviments de caràcter d'imatge, algunes propostes que poden ser sorprenents i no deixen indiferent al lector".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada