divendres, 4 de setembre del 2015

TORNEN LISBETH SALANDER I MIKAEL BLOMKVIST A MILLENNIUM 4: "EL QUE NO ET MATA ET FA MÉS FORT"

David Lagercrantz
El passat 27 d’agost es va publicar la continuació de la trilogia Millennium, el volum 4: El que no et mata et fa més fort, 11 anys després de la mort d’Stieg Larsson creador dels tres primers volums de la sèrie. A diferència de la trilogia inicial, Millennium 4 va ser un encàrrec dels hereus de Larsson a l’escriptor David Lagercrantz, que va acceptar la responsabilitat de recrear l’atmosfera dels tres primers llibres per tal de no defraudar els seguidors de Millennium.

Malauradament, Larsson no va conèixer l’èxit dels seus tres llibres, ni tan sols els va veure publicats, ja que va morir sobtadament amb només 50 anys. Passats els anys, el pare i germà de Larsson, únics hereus de l’escriptor, van decidir encarregar a un altre autor, també suec, la continuació de la sèrie. Malgrat que la companya sentimental de Larsson durant 32 anys s’hi oposava, el fet que no hi hagués testament i que no s’arribessin mai a casar la va apartar de prendre cap decisió al respecte i de rebre qualsevol tipus de benefici econòmic que se’n pogués derivar.

A El que no et mata et fa més fort Lisbeth Salander i Mikael Blomkvist es troben en mig d’una trama de tràfic d’informació a escala internacional, a l’estil Wikileaks. Per una banda, Salander ha format part d’un atac “hacker” arriscant-se més del compte. Per una altra banda, Blomkvist rep una trucada en què li ofereixen una informació estratègica sobre els serveis secrets dels Estats Units. Amb aquesta filtració, hi ha la possibilitat d’una gran exclusiva per a la revista Millennium (sobretot ara que els canvis en la línia editorial no són del seu gust). Així doncs, els camins de Lisbeth Salander i Mikael Blomkvist tornen a confluir encara que, com sempre, la Lisbeth té els seus propis plans.

Els tres primers volums de la sèrie Millennium:


L’èxit de la col·lecció la va fer arribar a la gran pantalla. Se’n van fer dues versions: la primera, sueca, que trobareu a la Biblioteca, protagonitzada per Michael Nyqvist i Noomi Rapace i que va adaptar tots tres llibres i la segona, nord-americana, amb Daniel Craig i Rooney Mara al capdavant i que només adaptaria el primer dels llibres.


També, per no perdre-us cap detall, i aprofundir en la trama d'aquesta trilogia, conèixer anècdotes i curiositats diverses, a la Biblioteca trobareu el següent llibre:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada