dissabte, 11 d’octubre del 2014

MALALA YOUSAFZAI I KAILASH SATYARTHI GUARDONATS AMB EL PREMI NOBEL DE LA PAU 2014


A la Biblioteca trobareu el llibre: 

Jo sóc la Malala : la noia que van tirotejar els talibans per defensar el dret a l'educació. Escrit per Malala Yousafzai i Christina Lamb. Editat per Alianza el 2013.

Quan els talibans van ocupar el poder a la vall de Swat, al Pakistan, una noia va alçar la veu. Malala Yousafzai es va negar a guardar silenci i va lluitar pel dret a l’educació. 

Dimarts, 9 d’octubre del 2012, quan tenia quinze anys, de poc no en va pagar el preu definitiu. Van disparar-li al cap a boca de canó quan tornava de l’escola amb l’autobús, i gairebé ningú no esperava que sobrevisqués. La recuperació miraculosa que va experimentar, però, l’ha portat a un viatge extraordinari des d’una vall remota al nord del Pakistan fins als auditoris de les Nacions Unides a Nova York. 
Als setze anys, s’ha convertit en un símbol global de la protesta pacífica i la persona més jove que ha estat mai nominada al Premi Nobel de la Pau. 

Jo sóc la Malala és el relat notable d’una família desplaçada pel terrorisme global, i de la lluita per l’educació de les noies, i d’un pare que, propietari d’una escola, va encaminar i encoratjar la seva filla a escriure i anar a l’escola, i d’uns pares valents que s’estimen apassionadament la seva filla en una societat que privilegia els fills. 

Jo sóc la Malala us farà creure en el poder de la veu d’una sola persona per inspirar canvis d’abast mundial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada