dissabte, 15 de març del 2014

REVIVINT ELS ESCENARIS HISTÒRICS: ARGELERS, COTLLIURE I ELNA

El passat 8 de març, Súria va celebrar el Dia Internacional de la Dona amb un emotiu viatge a Argelers, Cotlliure i la maternitat d'Elna, amb la participació d'unes 120 persones i amb el guiatge de la historiadora Assumpta Montellà, autora entre d'altres llibres, de La Maternitat d'Elna, i Elisabeth Eidenbenz

A la platja d'Argelers, Assumpta Montellà va descriure les dures condicions de vida del camp de concentració improvitzat que hi va funcionar al final de la guerra civil, on hi van viure prop de 100.00 persones que havien fugit de les tropes franquistes a través de la frontera francesa. Com a homenatge es van llegir textos de Teresa Pàmies i Montserrat Roig, es va interpretar la Muixeranga d'Algemesí, i es va fer un minut de silenci.
 
Al cementiri de Cotlliure es va homenatjar el poeta Antonio Machado, amb la lectura de textos seus i amb una ofrena floral.
 
La darrera etapa del viatge va ser la visita a la Maternitat d'Elna. Gràcies a aquesta maternitat i a la seva impulsora, Elisabeth Eidenbenz, es van salvar 597 infants de dones que havien passat la frontera francesa com a refugiades al final de la guerra civil.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada