divendres, 8 de març del 2013

8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

El Dia Internacional de la Dona Treballadora, o també conegut com el Dia Internacional de la Dona, se celebra el dia 8 de març i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides.

La idea d'un dia internacional de la dona va sorgir al final del segle XIX, en plena revolució industrial i durant l'auge del moviment obrer. Encara que el seu esperit recull una lluita que existeix des de l'antiguitat.

La història més estesa sobre l'origen de la data es remunta a març de 1911, quan 146 dones treballadores d'una fàbrica tèxtil de Nova York moriren en un incendi provocat davant la negativa d'abandonar el tancament en el qual s'havien sotmès per a protestar pels baixos salaris i les condicions infrahumanes de treball que patien.

Actualment, es commemora la lluita de la dona per la seva participació, per tal d'aconseguir la igualtat amb l'home, en la societat i en el seu desenvolupament íntegre com a persona.

En el següent enllaç trobareu una Guia de Lectura sobre el tema elaborada per les Biblioteques de la Generalitat de Catalunya (cliqueu).

I a la Biblioteca trobareu una exposició bibliogràfica:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada