dimecres, 24 d’octubre del 2012

JORDI SIERRA FABRA, GUARDONAT PER LA SEVA TRAJECTÒRIA LITERÀRIA AMB EL PREMI "CERVANTES CHICO 2012"

Jordi Sierra i Fabra ha rebut a Alcalá de Henares el Premi Cervantes Chico 2012, que reconeix la seva prolífica trajectòria com autor de literatura infantil i juvenil. L'alcalde d'Alcalá, Javier Bello, l'ha definit com un escriptor camaleònic que es caracteritza per la passió amb la qual s'enfronta a les històries que ens narra

Nascut a Barcelona el 1946, Jordi Sierra i Fabra va començar a escriure amb vuit anys, durant la convalescència després de xocar amb una porta de vidre. Va signar la seva primera novel·la, Les memòries d'un gos, als 12 anys i, des d'aleshores, no ha parat d'escriure.
A més de ser un dels més importants autors de literatura infantil i juvenil, Jordi Sierra és conegut per la seva faceta com a comentarista i crític musical. 

Amb una trentena de guardons, els últims anys ha rebut el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2007 per Kafka i la nina viatgera (2007), Premi El Vaixell de Vapor per Història d'un segon (2010) i el Premi Barcanova de Literatura Juvenil per L'estrany (2011). 

El Cervantes Chico concedit per l'Ajuntament d'Alcalá i l'Associació de Llibreters i Paperers de la ciutat complutense és pel conjunt de tota l'obra, 400 títols i més de deu milions de llibres venuts en més de 50 països, i el compromís cultural de les Fundacions Jordi Sierra i Fabra a Espanya i a Colòmbia. 

Aquest guardó, únic a Espanya, va començar a atorgar-se el 1992 en el marc de la Campanya d'Animació a la Lectura, i tot i que no té dotació econòmica, l'escriptor rep una medalla commemorativa atorgada per l'Ajuntament d'Alcalá. El jurat té en compte els criteris de popularitat i mèrits literaris dels escriptors.

Per ampliar la informació, cliqueu aquí
A la Biblioteca trobareu un gran nombre de títols d'aquest autor, per saber els que són, cliqueu aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada