dimecres, 20 de juny del 2012

RECORDANT L'EMILI TEIXIDOR

L'escriptor Emili Teixidor que va morir ahir dia 19 de juny, havia vingut a la Biblioteca de Súria el 24 de gener de 2007, per fer una xerrada dins dels actes de la festa de Sant Sebastià.

Va parlar sobre la lectura i els llibres, va donar consells de com incrementar el nivell de lectura personal, i per tal d'aconseguir-ho, va recomanar la lectura diària d'una línia de poesia.

L'Emili Teixidor a la Biblioteca de Súria el 24 de gener de 2007
UN GRAN ESCRIPTOR

Emili Teixidor (Roda de Ter 22 de desembre de 1933- Barcelona 19 de juny de 2012 ) pedagog, escriptor i comentarista amb una llarga dedicació al món de la literatura infantil i juvenil, i a la novel·la per adults. Ha participat en la promoció de la lectura en diversos mitjans de comunicació.
És autor de narracions juvenils tan conegudes com L'ocell de foc (1972), El crim de la hipotenusa (1988), Cor de Roure (1994) i L'amiga més amiga de la formiga Piga (Premio Nacional de literatura infantil 1997). Per a adults havia publicat Sic transit Gloria Swanson (1979, premi de la Crítica Serra d'Or), Retrat d'un assassí d'ocells (1988), El Llibre de les Mosques (1999, Premi Sant Jordi), Pa NegrePremi Nacional de Literatura, Premi Joan Crexells, Premi Lletra d'Or i Premi M. Àngels Anglada), Laura Sants (Columna, 2006), i Els convidats (Columna, 2010). Ell deia, escrivia cada dia i tenia molt textos inèdits. Cal destacar un interessant llibre per incitar a llegir La lectura i la vida. El febrer d'enguany fou el primer doctor Honoris Causa de la Universitat de Vic. Darrerament també havia rebut el Premi Jaume Fuster que atorguen per votació els socis de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i el Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català , que atorguen editors i llibreters.
Emili Teixidor ha estat una persona afable i comunicativa, sempre disposada a col·laborar amb escoles i biblioteques, com ho mostra el fet de les seves múltiples xerrades amb mestres i bibliotecaris.
El 16 de desembre de 2011 va participar a la Biblioteca Can Pedrals de Granollers en el cicle de xerrades El club del llibre que organitza la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. 
Trobareu més informació en els enllaços següents:  escriptors.cat, i lletra.uoc.edu. 
Si voleu saber els llibres que trobareu a la Biblioteca, cliqueu aquí

1 comentari:

  1. Un home certament entranyable, que ha fet lectors, molts lectors, més encara, enamorats dels llibres.

    ResponElimina