dissabte, 14 d’abril del 2012

TITANIC, 100 ANYS SENSE OBLIDAR

Avui 14 d'abril, s'acompleixen 100 anys de l'esfondrament del Titanic, el transatlàntic que en el seu moment va ser considerat el més gran, el més luxós, el més segur...

Si cliqueu aquí trobareu molta informació sobre el fet, i també moltes fotografies (aquí) dels que van sobreviure.

Tal com podeu veure a la fotografia, a la Biblioteca, per tal de commemorar aquesta efemèride, hem habilitat un espai on trobareu una mostra bibliogràfica de documents relacionats amb aquest fet.


D'entre aquests documents volem destacar el conte:

Polar: un osset al Titanic, escrit per Daisy Corning Stone Spedden, il·lustrat per Laurie McGraw, i editat per Destino el 1998.

Es tracta d'una història real, documentada amb fotografies de l'època, d'una família, els Spedden, que viatjaven a bord del Titanic.
L'osset Polar i en Douglas van sobreviure a la catàstrofe. La nit del desastre, l'osset protagonista va pujar a un dels bots salvavides amb en Douglas, i, durant el rescat, va ser oblidat al bot, fins que un dels mariners el va trobar i el va retornar al nen.

El conte va ser escrit per la mare per al seu únic fill, en Douglas. Va dibuixar així mateix una il·lustració per a les cobertes i el va regalar a en Douglas el dia de Nadal de l'any 1913, quan el nen tenia vuit anys.

En Douglas estava enamorat del Polar, el seu preciós ós de moaré blanc. La cèlebre empresa alemanya Steiff va fabricar el Polar, i la tia d'en Douglas el va comprar als magatzems F.A.O. Schwarz de Nova York.
El Polar no era pas un ós normal i corrent. Tenia una sèrie de vestits i també els seus propis mobles. Va prendre part a totes les celebracions i vacances familiars, i, acompanyava la família Spedden en els seus viatges pel món.

Una història molt entranyable i commovedora que reflecteix l'estil de vida d'una classe social benestant de l'època.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada