dijous, 1 de desembre del 2011

DOS POETES SURIENCS GUARDONATS

La premsa local i comarcal s'ha fet ressò aquests darrers dies dels premis que han obtingut dos poetes suriencs, Josep M. Rodríguez i Josep Fàbrega i Selva.

Josep M. Rodríguez Cabrera nascut a Súria el 1976, ha estat guardonat amb el catorzè Premi Internacional de Poesia Generació del 27 amb l'obra Arquitectura y yo. Dotat amb 20.000 euros el poemari el publicarà l'editorial Visor.
La seva obra ha estat escollida entre les més de 300 procedents de l'Estat i de Llatinoamèrica per un jurat presidit per l'escriptor i poeta malagueny Manuel Alcántara.

És autor de diversos llibres: l'assaig Hana o la flor del cerezo (2007), i dels llibres de poemes Las deudas del viajero (1998), Frío (2002), La caja negra (2004) i Raíz (2008).
També ha traduït Poemas de madurez (2008) de Kobayashi Issa, i ha publicat les antologies Yo es otro (2001) i Alfileres (2004).

A la Biblioteca trobareu els següents: Raíz, Frío, La caja negra, i Hana o la flor del cerezo.

El darrer premi atorgat a Josep Fàbrega i Selva, nascut a Súria el 1947, ha estat el Premi Grandalla de Poesia Crèdit Andorra, amb el poemari 40 dies i 40 nits, dotat amb 4.000 euros.
Aquest premi forma part dels guardons de la Nit Literària Andorrana, organitzat pel Cercle de les Arts i de les Lletres del Principat d'Andorra amb la col·laboració de l'entitat financera Crèdit Andorrà.

Josep Fàbrega, resident actualment a Calders, ha exercit la professió de mestre al llarg de quaranta anys i actualment ja està jubilat. Va formar part del primer equip de mestres de l'escola de Salipota durant el curs 1966-67.
Des de sempre que li ha agradat la poesia i n'ha escrit, i s'hi dedica amb més intensitat des de la seva jubilació.
Amb la seva obra poètica ha participat a diversos certàmens literaris i ha guanyat nombrosos premis.

Algunes de les seves obres publicades i que trobareu a la Biblioteca són: Camins d'hivern, Postals de Calders, Sis dies d'agost, Parlo d'Aloma, Bages, i D'aquí estant no es veu el mar. Aquesta darrera la va presentar a Súria el passat mes d'Abril.
Altres títols publicats darrerament són: Natana, L'altra veu, ...

Felicitats a tots dos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada