dimecres, 1 de juliol del 2009

L'OEST AMERICÀ

El passat 17 de Juny, vam acollir la xerrada L'Oest americà, que va anar a càrrec d'Elsa Fenoy i Galindo.

Va explicar la ruta seguida en dos viatges que va fer per terres americanes els estius dels anys 1994 i 1995. Concretament, va fer un circuit per visitar diversos parcs nacionals, així com les principals ciutats de l'oest d'Estats Units.

Alguns dels parcs que va visitar van ser, entre d'altres, Yosemite, Death Valley, Gran Cañón, Yellowstone, Mesa Verde. I, les ciutats de Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Salt Lake City, etc.

Tots aquests parcs nacionals es caracteritzen per una gran diversitat en la tipologia del paisatge: desèrtic, vegetació exhuberant, roques immenses, etc.

L'explicació la va acompanyar amb diapositives, la qual cosa va permetre copsar la magnitud dels espais i la bellesa dels paisatges.

Els Parcs Nacionals als Estats Units, són una àrea protegida per mitjà d'una llei del Congrés de l'any 1916.

Actualment (2009) als Estats Units hi ha 58 parcs nacionals, gestionats pel Servei de Parcs Nacionals. Tots els parcs nacionals formen part del Sistema de Parcs Nacionals. Aquest Sistema està format per 395 unitats, només 58 de les quals són parcs nacionals, la resta són monuments nacionals, reserves, camps de batalla, memorials, i altres designacions.

A la Biblioteca vam acompanyar la xerrada amb una exposició bibliogràfica amb documents relacionats.
Per si voleu viatjar per aquella zona, o si voleu ampliar la informació, us recomanem el llibre:
Parques del oeste de EE UU. Barcelona:
Salvat, 2005
És una guia de viatge de la col·lecció Trotamundos, amb informació específica sobre els parcs nacionals de l'oest dels Estats Units, amb informació molt detallada i útil per als viatgers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada